Maj 19

Kdo naj prevzame odgovornost? Tisti, ki je organiziral proteste! Nisem slišal, da je Katja kdaj protestirala o nesmoternosti potrošnje 15ih milijonov eurov, ki jih ŠOS letno prejema preko dela študentov. V to številko ni vključen dodatnih par milijonov € zaslužka, ki ga študenstki servisi zaslužijo, ponovno na račun študentov.  Sem pa iz medijev danes zasledil, da ne ona in ne ŠOS ne nameravata prevzeti odgovornosti, glede na posledica današnjih protestov. Nekateri mediji celo navajajo, da so organizatorji okrivili policiste, ker naj ne bi odreagirali na dogajanje, “da naj ne bi bili kos razmeram”, “da niso (policisti) uspeli zagotoviti varnosti in miru”? Lahko se samo vprašam, kakšne bi bile rekacije Šobe in ŠOSa, če bi policisti reagirali na napade (jajca, steklenice, palice, granitne kocke), kot bi v resnici morali? Na koncu bi vso krivdo ponovno naprtili polciji, vladi, …, ker  z nasiljem rešuje študentsko problematiko!

Pa naj že enkrat objasnijo kam izpuhti teh teh 15 mio € letno, ki jih dobijo od študentskega dela. Koliko € je dejansko namenjenih študentom? Koliko štipendij je to? 15 mio € na leto bi pomenilo lahko 5000 štipnedij po 2000 € in še bi ostalo 5 mio €, kar bi lahko vlagali v študentske domove, študenkse klube, radi Študent,… Če bi ŠOS samo tretjino zasluženega denarja (od dela študentov) v vseh teh letih vlagala v gradnjo študentskih domov, bi bilo sob dovolj za vse in še 5000 štipnedij na leto…Kam so vlagali ta denar v zadnjih 20ih letih? V študente? Kje so štipnedije in ugodnosti za študente? Naj mi tisti, ki so študirali v zadnjih 20ih letih povedo kaj o tej  “pomoči”, ki bi jo naj dobivali? A jim je ŠOS kaj pomagala pri pokritju študija? Škisova tržnica in Lampijončki naj ne bodo odgovor… Kam je ves ta denar, današnjih organizatorjev protesta, šel v vseh teh letih? In ja, še enkrat,  ŠOS se financira predvsem preko dela (dajatev) študentov.

Ja…bil sem na demonstraicjah…Slučajno sem se znašel v neposredni bližini družbe Katje Šobe. Ne vem ali so ostali iz družbe bili funkcionarji, kolegi ali znanci.  Očitno se je domače počutila med njimi.  Ura je bila par minut pred 16:00. Velika večina oken na skupščinski zgradbi je že bila razbitih. V njeni družbi niso bili ne anarhisti še manj skini, ki bi naj bili krivi za nerede.  “Kolegi” so bili očitno navdušeni nad izhodom “študenstkih” demonstracij. Eden izmed teh kolegov njene družbe je večkrat navdušeno povdaril “vse je treba požgati”…

P.S.: v primeru zanikanja vsega tega, se spomni/te osebe, ki je stala ob vas in s kamero povrparašala za komentar na vse povedano in si/ste ga zavrnili/a…

Žura in podobni kavalirji: “Javite se!!!”

 • Share/Bookmark
 

14 odgovorov na ““Vse je treba požgati” – to so besede družbe Katje Šoba”

 1. Žogca Pravi:

  Škoda, da ga nisi posnel.

 2. Sveljub Sveljub Pravi:

  Odgovor je v predzadnjem odstavku ;)

 3. Matija Šega Matija Šega Pravi:

  Tudi če bi imel trdne dokaze, v tej državi to ne bi ničesar pomenilo. Žalostno in resnično.

 4. Žogca Pravi:

  Prebrala sem ta odstavek, ampak vseeno bi lahko vključil snemanje glasu na mobilniku, ko je to govoril. Za zvočno snemanje demonstracij pa ne potrebuješ dovoljenja.

 5. bogimablog Pravi:

  Priča je dovolj, ni potreben posnetek. Vsaka ti čast, da si to podelil z nami. Dolžan si prijaviti in stati za tem. Še posebej iz moralnega zornega kota. Kaj če bi koga ubili v pisarni s kakšno kocko? Na takšnih kot si ti sedaj stoji naša prihodnost. Velike stvari stojijo in padajo na malenkostih.

 6. Študentske demonstracije v Ljubljani so se kot bumerang vrnile organizatorjem | had blog Pravi:

  [...] “Vse je treba požgati” – to so besede v družbi Katje Šoba [...]

 7. don kihot Pravi:

  Katja Šoba se ne bori za študente, ampak za tiste, ki pobirajo milijončke in so jo postavili za predsednico. Treba jo je postavit pred sodišče in jo strpat v zapor, skupaj z njenimi sponzorji.
  Članek je pa res pravi, kaj imajo študentje od velikih milijonov. Zakaj država ne odvzame koncesijo študentskim servisom in sama organizira svojo službo za št. delo ter iz teh sredstev omogoči štipendije in gradnjo domov. Veliko dijakov ne ve za kaj so bili tam, veliko pa so jih poslali bogati starši, ki bi imeli radi zastonj malico za svoje bogataščke. Če naj bo malica za vse, pa naj imajo tudi vsi v Sloveniji iste plače. Kaj boste rekli nato, drhal domobranska.

 8. dopisovalec Pravi:

  Strinjam se z napisanim … Sprašujem se … ali je res treba tega, da imamo mladino oz. ljudi, ki nas bodo vsak čas vodili … tako dobro izobraženo? In kako dobro poznajo bonton. In kako se znajo pravilno obnašati … zelo so dobri , ker podpirajo alkohol, nasilništvo … Le kam nas bo vse to pripeljalo ?

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER Pravi:

  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/05/20/mariborcan-o-studentskih-in-dijaskih-demonstracijah/

 10. NoMercy Pravi:

  a ni KŠ rekla tudi: “mi bomo imeli kredite in malo delo”??
  ne vem no, ampak za “malo delo” bejbe običajno kasirajo ne pa plačajo :) … da pa zato, da dobi, še kredit jemlje :) :)

 11. Anonimnež Pravi:

  DOKLER BODO NA VLADI HULIGANI, KI MISLIJO DA SO SAMO ONI LJUDJE, DA LAHKO ŽIVIJO NORMALNO, SMO TUDI OSTALI LJUDJE IN IMAMO PRAVICO DO NORMALNEGA ŽIVLJENJA, ZAKAJ PAHOR NE PREJEMA SAMO 500 EUROV NA MESEC?????? ĆE NE BI BILO TEH HULIGANOV NA VLADI- DO TEGA KAR SE JE ZGODILO PRED PARLAMENTOM NE BI PRIŠLO, KDO JE KRIV ZA TA NELJUBI DOGODEK PRED PARLAMENTOM, ZA TO JE KRIVA VLADA – MAFIJSKA VLADA /LEVA/, KI DELAJO Z LEVO ROKO, BRAVO KATJA ŠOBA

 12. F. Pravi:

  Obligacijski Zakonik – 157. člen -Odgovornost organizatorja prireditve

  Organizator shoda večjega števila ljudi v zaprtem prostoru ali na prostem odgovarja za škodo, nastalo s smrtjo ali telesno poškodbo, ki nastane zaradi izrednih okoliščin, ki lahko nastanejo ob takih priložnostih, kot je gibanje množic, splošen nered in podobno.

 13. NoMercy Pravi:

  Če ŠOS, ŠOU… ni kriv, potem je bil tudi v Lipi samo … samomor iz zasede!???

 14. h3x0r89 Pravi:

  To je to !

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !