Sep 16

Kolikor vem obstajajo kazni za lastnike psov, ki za svojimi ljubimci ne pobirajo in pospravljajo kakcev. Me pa zanima, kdo pospravlja sranje za policijo? Lepa ministrica Katarina Kresal sigurno ne, lahko pa  vse skupaj verjetno malo pospeši?

Danes sem ponovno, v podhodu pod Tivolsko, par metrov od Narodne galerije, Moderne galerije, v neposredni bližini Tivolskega parka, v bližini nemške in ameriške ambasade in še čega, skrata v centru Ljubljane, opazil drekce, kakce, sranje… Za seboj so ga po sredini podhoda pustili policisti! Verjetno policijski konji? Srali so ga kar na veliko, kar je razvidno tudi s fotografije in to sredi belega dneva. Verjetno so kakci čakali na noč, ker jih do začetka mraka še nihče ni počistil?

Ob istem času se je po Tivolski cesti peljal tudi češki predsednik Vaclav Klaus. Upam, da ni zavohal smradu, ki je zaudarjal 3 metre pod njim. Ostali navadni turisti, ki jih je pot peljala čez ta podhod v prelepi Tivolski park ali katero od galerij te sreče niso imeli ;)

Dodano:

Kakci po 14ih urah, še vedno neodstranjeni:

Po 24ih urah še vedno na istem mestu:

 • Share/Bookmark
 

23 odgovorov na “Policaji ga serjejo po centru Ljubljane in kdo bo počistil za njimi?”

 1. Oskar Pravi:

  Zanimiv problem.Druge rešitve,kot te,da naj pač pospravijo policaji ali kako mestno redarstvo pač ni.Pa čimprej in to temeljito.

 2. marja Pravi:

  ..na Dunaju imajo konji vreče pod ta zadnjo…..

 3. marley Pravi:

  Kolkor vem, čistijo snaga, al katero podjetje pač ima pogodbo s policijo, odvisno od mesta.

 4. MIRKO Pravi:

  Zakonsko je to sigurno urejeno.
  Ljudje ( tudi policaji so ljudje ) pa seveda po liniji najmanjšega odpora.
  Ko se pokaka pogledajo stran in mu še na misel ne pade, da bi počistil.
  Večji večini lastnikov živali noče biti jasno, da to spada zraven.

 5. jst. Pravi:

  marley, maš prav. snaga puca za njimi.

 6. Sveljub Pravi:

  Kakci so bili danes ob 12:00 še vedno na istem mestu ;) Bom postavil dokaze, ko bom imel več časa ;)

 7. igo Pravi:

  Pri nas je res vse mogoče.
  http://www.siol.net/slovenija/crna_kronika/2009/09/ovadili%20mariborcana%20ki%20jih%20je%20obvestil%20o%20oviri%20na%20cesti.aspx

  Ne kliči policije in pazi, da te ne ovadijo zaradi tega bloga, sploh če nisi primerno zavaroval prizorišča, in bo otrok staknil tetanus.
  LP,
  Igor

 8. igo Pravi:

  … kak mimoidoči otrok …

  LP,
  Igor

 9. IM Pravi:

  Danes sem opazil enako sceno tudi v centru Londona… en konj se je podelal in policisti so odjahali naprej… Bom pogledal, ce so tukajsnji komunalci pospravili fige po 6-ih urah.

 10. Sveljub Sveljub Pravi:

  Kakci so končno odstranjeni. Odgovorni so potrebovali vsaj 24 ur. Kdo jih je odstranil ne vem? Pa vseeno, hvala ;) Glede na to, da je blog popoldne bil objavljen na prvi Siolovi strani, in kakci odstranjeni par urc za tem, sem celo posumil, da je k temu pomagala ta Siolova objava ;)

 11. policaj Pravi:

  Res je že kar nekaj časa, odkar si objavil blog, pa vseeno – kako pa vemo, da so bili policaji oz. njihovi konji?

  Resda je velika verjetnost, da so bili ravno policijski konji, ampak, če nisi sam videl, da so to storili ravno policaji, potem ne moreš pisati, da so bili oni, mar ne? Trditve je treba dokazati.

  Enako, kot bi k tebi domov prišla patrulja in ti izdala plačilni nalog zaradi neuporabe varnostnega pasu. Ko bi hotel izvedeti, kdaj in kje ga nisi uporabljal, bi ti odvrnili “Ah, enkrat ga zagotovo nisi…” In verjetno bi imeli prav (kot imaš verjetno prav ti, ko trdiš da so bili policijski konji) – zagotovo kdaj nisi bil pripet z varnostnim pasom.

  Oprosti za povišan tlak, ko bereš tole.

 12. policaj z razumom Pravi:

  policaj, ne budali.

  - bili so policaji
  - srali so policajski konji
  - policaji so umazani lažnivi kreteni

  kot da tega ne bi že prej vedeli. ti, “policaj”, pa si z milom umij lažnivi svinjski gobec. in to še preden greš naprej zlorabljat svojo “moč”, ki ti jo dajemo, ker takih močnih fantov brez pameti in izobrazbe nimamo kam drugam dat – razen v zapore. gnoj hudičev umazan …

 13. policaj Pravi:

  O?

  Pri nekomu pa se je res dvignil krvni tlak. Pa hvala za “moč” in plačo, ki mo jo daješ. Glede izobrazbe in moči se težko pogovarjava, ker se ne poznava… z lahkoto pa trdim, da imam več kulture in bontona, da o spoštovanju soljudi (neglede na poklic, raso, spolno usmerjenost,…) kot ti.

  Samo poglej – ena moja osebna lastnost (poklic, ki ga opravljam) te je vrgla iz tira in že žališ in ne zmerjaš. Kako že? Vsi drugačni – vsi enakopravni?

  Žalostno.
  No pa si daj še duška, pa “razpali” vse svoje furstracije po netu.

 14. Sveljub Pravi:

  Gospod Policaj, hvala za skrb. Da te še razveselim…nisi mi povišal krvnega tlaka ;) .
  Priznam, ta dan nisem videl policijskih konjev na delu in ne morem 100% trdit, da so kakci njihovi. Sem jih pa na isti poti videl že večkrat. Tudi ko kakajo in nikoli nisem opazil, da bi lastniki teh prečudovitih živali, počistili za njimi. enako kot morajo lastniki psov.
  Že sam si ugotovil, da je velika verjetnost, čigavi so kakci. V tem delu Ljubljane drugih konj ni in tudi krav, ki bi se pasle po Tivoliju še nisem opazil.
  problem je drugje. Tudi ne pričakujem od policista jahača, da bo čistil za svojim konjem, saj ima druge naloge. Tebe kot policista in mene kot meščana, bi moralo bolj skrbeti kako, kako urediti, da se v bodoče kakci odstranijo prej kot po 24ih urah. Temu je bil tudi namen prispevka.

 15. policaj Pravi:

  @Svetoljub – nekomu sem pa ga (policaju z razumom) :)

  No hvala, da si (po resnici) napisal, da nisi videl da bi bili to policijski konji. So pa najbrž bili policijski. Če so bili policijski (in najbrž so bili), ima policija pogodbo, sklenjeno s podjetjem (mislim, da Snaga), da počistijo. Stroški čiščenja so na plečih policije oz. bolj konkretno policijska uprave Ljubljana. Policisti konjeniki preko radijske zveze o “kakcu”, takoj, ko se konj poserje obvestijo operativno kominikacijski center (113), ta pa obvesti Snago. Naprej je “kakec” torej od podjetja ki čisti.

  Torej – če kakec ni bil pospravljen takoj oz. v 24 urah, niso krivi konjniki ampak podjetje, ki jih čisti. Hvala.

  Torej, če so bili policijski kakci, je za to, da so bili kkci tam 24 ur, odgovorno podjetje, ki jih čisti in je policist konjenik.

 16. direktni Pravi:

  Tale “policaj” je res en veliiiik imbecil, saj očitno misli, da se “na mestu dogodka” odvijajo kasaške dirke, ko se spreneveda o tem, da je treba dokazati, da so nesnago naredili policijski konji. Tipično policajsko, kaj hočemo, poleg tega, da dotična oseba na svojem blogu ne samo da briše komentarje, ki mu niso všeč, temveč jih celo potvarja, gnida usrana. Osebek, ki ni vreden tega, da diha, ne pa, da je policaj, ker delal sramoto vsem v svojem cehu, slaboumnež priskutni. Pfuj!

 17. policaj Pravi:

  O, spet direktni lazi za mano po spletu…. :)

  No, pa pojasni spletni publiki, zakaj me ne maraš. Bom jaz. Ker sem ti izdal prepoved približevanja družini, katero si pretepal. Ja. Ženo in otroke. Najbolj otroke. Pa sem ti že takrat povedal, da nimam nič osebno proti tebi – tak je zakon.

  Po svoje tole zalezovanje po spletu kar ugaja, čeprav širiš laži in žališ.Spomni se kdo je por med nama sprožil – ti ali jaz. ;)

  BTW: ali ukrep še velja in ali jih še vedno pretepaš?

 18. vivian Pravi:

  za par konjskih kakcev tak halo;
  kolk je pasjih drekov po mestu – tega nihče ne opazi?

 19. direktni Pravi:

  Ha, ha, ha, temu policaju pa sta se posušilii še tisti dve sivi celici, ki ju je premogel, imbecil lažnivi in pokvarjeni. On je meni izdal prepoved družini, ker naj bi pretepal ženo in otroke? Saj nimam žene, ne otrok, tako da njegovo pisanje končno pove vse o njegovih (ne)moralnih karakteristikah notoričnega lažnivca, ki mu je edina rešitev lobotomija. Še sreča, da takih policajev ni več, in da je tale izmeček zgolj slabo seme. Gnusoba zanikrna lažniva!

 20. policaj Pravi:

  Dober si. :)
  Čedalje boljši. :)

  Je to vse?!

 21. Sveljub Pravi:

  A se lahko prosim premakneta kam drugam in tam izkazujeta vajino prijateljstvo?

 22. guslar guslar Pravi:

  Treba je poiskat rešitev. Očitno prijava Snagi ne deluje dobro, ker ga pridejo pospravit šele tedaj, ko je drek že posušen. V tej fazi bi bilo bolj smotrno, da ga odpelje energetika in ga pokuri, vsaj pozimi.
  V preostalih letnih časih pa bi bilo morda dobro, če bi se dvojici policajev priključil še smetar, ki bi jima ves čas sledil s kanto in lopato, da ne bosta za vsako sranje lezla s konjev.

 23. nIBER Pravi:

  “”Je pač sam “policaj” NEJ SE ZRAVEN USERJE,PA BO MN KOMUNALE

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !