Jun 25

S tem pisanjem nimam namena zmanjševati vrednosti veteranov osamosvojitvene vojne, tako pripadnikov TO, kot policije.

Nekateri bodo rekli, da ni pravi trenutek pisati o teh stvareh, še posebej v teh dneh, ko se praznuje in spominja na dneve osamosvojitve Slovenije in njene žrtve. Kdaj, če ne zdaj?

V teh dneh, junija 91, je svojo obveznost do služenja domovini (takratni Jugoslaviji) opravljalo 6000 (šesttisoč!!!) slovenskih mladeničev. Večino nas je služilo svoj vojaški rok v 5. armadnem območju, ki je skoraj v celoti pokrival slovensko ozemlje. Večino teh fantov je odšlo na služenje vojaškeg roka, ker smo morali, ker je bil tak zakon. Tako slovenski, kot jugoslovanski. Na služenje v JLA smo bili poslani s strani naših lokalnih odborov za ljudsko obrambo. Med njimi sem bil tudi sam.

V vojni za Slovenijo, je s strani JLA, aktivno sodelovalo okoli 2200 vojakov in oficirjev, kar je komaj 1/3 skupnega števila slovenskih vojakov, ki so v tem trenutku služili v JLA.

Vem, je bil poziv, da naj zapustimo JLA. To je tudi bilo vse kar je bilo storjeno. Npr. poziv, ti ne pomaga veliko, če si znotraj miniranega okolja.  Z možnostjo, da izgubiš življenje “na drugi” strani barikade, od metka svojega npr. sošolca, soseda, …. Ali pa med begon na “svojo stran”. Brez kasnejših možnosti do kakršnihkoli veteranskih ugodnosti ali časti. Ker smo bili “okupatorji”.

Zakaj ob raznih praznikih osamosvojitvene vojne, ni govora tudi o teh mladeničih? A je padlemu ali ranjenemu vojaku slovenske narodnosti na strani JLA posvečen kak državni spomenik ali kakršenkoli uradni spomin, mogoče dokumentarec?

»Pozabljeni« takrat in kasneje.

PS.: Čast izjemam, kot je npr. Boris M. Gombač

 • Share/Bookmark
 

37 odgovorov na “Osamosvojitev, 6ooo slovenskih fantov, žrtvovanih in pozabljenih v JLA…”

 1. Franc Pravi:

  Res je žalostno, da moraš biti v pri nas ustreljen ali mrtev, da začnejo o tebi govoriti in pisati kakšna dobra dela si opravil za svojo domovino.Tudi sam sem bil eden izmed tistih, ki sem se bal, da me ne bi zadela prijateljeva krogla in sem s strahom prebežal iz okupatorske vojske k naši.Nihče pa nas ne vpraša kaj vse smo morali pritrpeti pred tem.Za zahvalo so nam podelili le kovinsko značko in se nas rešili!

 2. mustang Pravi:

  Fantje, pol pa napište tut kero o tem, da so se naši specialci in policija, več al manj boril le proti 18-20 letnim fantom na strani YU vojske Tut jest, kot ti v uvodniku, nočem zmanjševat česarkoli, ampka govort pač realno. Bobu bob, a ne?

 3. lešnik Pravi:

  ni presenečenje in ni mogoče pričakovati od komunajzarske oblasti, dejanja, ki so jih pričakovali in jih še pričakujejo v članku omenjeni fantje…to dejstvo se jim dogaja zaradi odsotnosti vrednot, ki so izginile s pojavom komunizma s V Sloveniji.

 4. Proti Pravi:

  Kaj pa skoraj 2.000.000 ljudi, ki je v Sloveniji trepetala pod tanki in letali jugosoldateske ter domačih-eldeesarskih kvizlingov? Slovenija je imela peščico žrtev, ki se jih vsako leto spoštljivo spomnimo. Že včeraj smo prižgali svečke v spomin na tihe junake, ki jih ni več med nami. Tudi vi glasno stokajoči, ki se žrtve delate, pomislite, da imam danes zaradi pravih žrtev vojne za Slovenijo skoraj 2.000.000 zmagovalcev!!! Ko boš razumel, da 6000 ne odtehta 2.000.000, potem ti bo tudi kaj drugega v življenju jasno, fant moj. Bodi raje tiho in se pokloni tistim, ki jih ni več med nami, da lahko sedaj ti stokaš.

 5. polonika polonika Pravi:

  Imaš prav, premalo se govori o slovenskih vojakih, ki so jih še pred vojno pobijali v Srbiji s strelom v tilnik. NJIM SE NAJ SPOMENIKE POSTAVI, pobijali so mlade intelkutalce, SAMO intelekturalce.

  Se ve zakaj, da imam danes debilno državo z srbskimi opicami na oblasti.

 6. slo4ever Pravi:

  Realno? Mustang, realno Slovenija in njene takratne oborožene enote niso doživele “v” od vojne. To lahko trdim, ker sem imel pač to priložnost, da doživim vse grozote prave vojne vse tja do leta 95 v našem bližnjem sosedstvu, obenem pa sem 25. junija 91 stal nasproti morda tudi kakšnega slovenskega nabornika v JLA, katerega so ne krivega ne dolžnega poslali na mejo z Italijo. Meni je predvsem smešno to, da se sedaj nekateri kitijo z veteranskimi nazivi in oznakami. Gospodje… puške smo imeli uprte proti otrokom, komaj polnoletnim.

 7. slo4ever Pravi:

  @ Proti,
  Ah… ne dramatizirajte. Kakšna letala ali tanki. Niste edini, ki se pokloni spominu na padle tovariše v orožju, pa vendar… Ste bili takrat tam in morda videli, kdo je sedel v tistih tankih. Življenje je življenje in ko boste videli mrtvega 18-letnika, ki je bil morda zadet s strelom iz vašega orožja, ne boste razmišljali o nekih 2 miljonih.

 8. Hrvoje Pravi:

  Moj dedi-partizan, je po 2. sv. vojni še 30 let delal v tovarni in nikoli nisem imel občutka, da je pričakoval kaj več. Še danes živi skromno, ne pije in vsak dan prebere časopis. Pa naj povzamem njegove besede:
  “Nobeden tem fantičem, ki v najtežjih trenutkih novejše slovenske zgodovine niso prestopili v TO oz. Slovensko vojsko, ko jih je ta najbolj potrebovala, nikoli ne bo očital da so strahopetci in izdajalci lastnega naroda, ker so se bali za svoje riti in niso upali pomagati TO v nepravični borbi proti veliko močnejšemu okupatorju-JLA, vendar pa tudi tej fantiči danes na morejo očitati Sloveniji, da jim ni postavila spomenikov, ker so vojno za Slovenijo takrat raje doživljali preko Beograjske televizije.”

 9. silvo Pravi:

  Pozdravljeni .
  Tistikrat smo imeli na izbiro ali oditi služit v JLA ali pa počakat , da se stvari razpletejo . Jaz , ter mnogi drugi smo že takrat verjeli v Slovenijo ; zato smo počakali ter odšli služit slovensko vojsko . Imeli smo izbiro !

 10. slo4ever Pravi:

  @Hrvoje,
  z vsem spoštovanjem, vendar… ste se morda kdaj postavili v kožo teh 18-letnih fantov. Kaj boste naredili? Bežali, ko imate cev puške uperjeno v hrbet? Bi vas rad videl. Vprašanje… ste morda stali takrat nasproti tem fantom?

 11. slo4ever Pravi:

  @silvo,
  Izbiro? Nekateri niso imeli izbire, ker so bili v tistem momentu že kar lep čas na služenju vojaškega roka. Morda ste jo imeli vi, ki bi morali na služenje v mesecu juniju, marsikdo pa je bil takrat že skoraj pred koncem svojega služenja.

 12. realno Pravi:

  Osamosvojitvena vojna je bila predvsem kazanje mišic JLA brez nekih resnih namenov. Kjlub temu je na nekaterih koncih kjer je bil oficirski kader ekstremističen prešla te meje. Nekateri deli so bili res napeti in je tudi močno pokalo, vendar pa mislim da smo iz Jugoslavije istopili predvsem zaradi naše diplomacije ne pa da smo jih premagali vojaško. JLA je imala v slovenskih vojašnicah zalog municije in hrane da bi lahko do 45 dni streljala in se branila. Pomislite kako je zgledalo tam kjer je tank nekajkrat ustrelil in kaj bi lahko bilo. Tako da se lahko zahvalimo predvsem tistim slovencem ki so v jugoslovanski diplomaciji delali za nas.

 13. @Polde Pravi:

  Še enkrat moje spoštovano mnenje k praznovanju kilave polnoletnosti.

  Dežela Slovenija kot jo imamo danes in kot jo doživljamo danes in seveda, kot so nam jo pripravili danes v tem času – je totalen fak! Je Nekredibilna, neuspešna, nepravična, nesamostojna (manj kot v Yugi), hlapčevska, vlada ji stran, ki je bila v II. vojni poražena z veliko pomočjo pohlepne in lopovske Cerkve-Vatikana, ki deželo počasi a vztrajno programirata v fevdalno in sužnjelastniško. To jima je že v veliki meri uspelo. Belim in Vatikanu! Počasi se sesuva v sebe in se bo sčasoma tudi povsem sesula, v to več ni dvoma..
  Žal mi je, zelo mi je žal, da moram povedati to resnico. Resnico o tem, da se trume mladih ljudi odpravljajo ven iz vedno bolj diktatorno birokratske domovine. Zgodovina se žal ponavlja že ne vem kateri krat na tem koščku zemljice, kot da je ta dežela prekleta ali kaj!

  Žal je bila osamosvojitev zlorabljena v maksimalnem smislu. V interesu le peščice lopovov, ki so se izdajali za domoljube in za koristne narodu. Pa so bili v resnici največji lopovi kar jih je ta narod kdaj imel! Imeli so natančni plan po katerem so deloveli tedaj!

  To je moje mnenje v le nekaj besedah. Mislim, da moje mnenje ni povsem osamljeno. Seveda odvisno od tega na kateri strani si!

  Ali bolj blizu osamosvojitvenih ‘legionarjev’ in vseh vrst tajkunov, potem je seveda SLO najuspešnejša na svetu in širi se o njej vse najboljše v mnogoterih presežnikih, če si pa na drugi strani, to je na strani tistih, ki so to osamosvojitveno vojno preživeli na strani ‘navadnih Rimljanov’, in ti zaradi napačne strani zares trda prede – je pa videnje povsem drugačno!

 14. jpres Pravi:

  Res je žalostno, da je treba takole opozarjati na napake, ki jih je naredila naša takratna oblast. Zanimivo pa je, da je še danes tako zmedena, kot je bila takrat. Meni se zdi neumno, da slavijo vse veterane TO, ki so bili takrat vpoklicani. Kolikor sem sam videl, je večina teh fantov ležala po senikih in popivala. Po dveh tednih so prišli domov vsi zapiti in polni municije … Tudi to je bila slovenska osamosvojitvena vojna.
  Mrtvih je bilo v tej “vojni” preveč. Z malo več taktičnosti bi se lahko izognili vsem mrtvim, na obeh straneh. Konec koncev pa se ve, da je bila JA takrat še vedno “naša” vojska. Tega ni bilo mogoče spremeniti prek noči ali z nekim dekretom. Politična naiva pać.

 15. @Polde Pravi:

  Morda še to, ko se že piše toliko o tej takratni vojni.
  V vsaki vojni padajo žrtve. Ali mar ni tako? Ja potem pa to ni vojna ampak pretep. Počastiti je treba spomin na te žrtve/padle, to je edino kar še lahko naredijo potomci.

  Glede takratne vojne pa le to: to ni bila nobena vojna, Janša&prijatelji je s tem tedaj začel in je to vojno napihoval do razsežnosti, ki so bile že vsaj takšne kot II. sv. vojna! Če ne celo že večje kot je bila invazija na Normandijo! Tepec, lolek pač.

  Moje oziroma večinsko mnenje: to ni bila vojna, bil pa je res njen približek oziroma le PRIPRAVA JLA na vojno s Slovenijo. Kot je že nekdo nekje prej zapisal. Nekaj drznih oficirjev je v svoji vnemi pač preizkušalo orožje …in nič več.
  Če bi pa bila iz tega nastala prava vojna oziroma bolje, če bi bila JLA želela pravo pravcato vojno, bi pa bilo prišlo do pravega klanja in genocida. Nekaj takega kot je bilo vidno v BiH ali na Hrvaškem. Taka vojna bi pa bila pobirala mrtve v desettisočih in spremenila obraz Slovenije do nerazpoznavnosti. Je to sedaj jasno? Kar nekaj špekulirat in nakladat je brez dvoma pretirano.

  Raje vsak na svoje delo, da bomo ustvarili še kaj profita za naše osamosvojitelje tipa Bavčar(ji), Janše, Šrot(i), Kordež(i), Kučane ipd..jih je še veliko.
  Kaj mislite, kaj in kje sedaj počnejo s profitom, ki jim ga je navrgla osamosvojitev?! So ubogi revčki mar ne?

 16. polonika polonika Pravi:

  Polde, PO VOJNI JE LAHKO BITI GENERAL.

  Vojna je bila. Žrtve so bile!! GROŽNJA je bila izpolnjena. Ampak res pa je, da so danes glavni tisti, ki so bili na JLA STRANI, ne pa tisti, ki so bili na JJ strani.

  ŽAL, TAKA JE REALNOST DANES.

 17. polonika polonika Pravi:

  Hočem reči, DA SMO VOJNO IZGUBILI, NISMO SAMOSTOJNI, zato ima Turek govor, KER JE BIL PROTI, zato ima Potrč govor, ker je bil proti samostojni Sloveniji.

  VAM TO MAR NIČ NE POVE?

  NEKDO VAM HOČE POVEDAT, DA STE SLOVENCI POPUŠILI.

 18. mustang Pravi:

  Polonika, popušil smo ga v vsakem primeru. Edino YU je bila vsaj koktolk JSlovanskim narodom za samostojnost, pa še ta je bla pod narekovaji. Danes tega nimamo. In dolgoročno smo se ornk uštel, da smo šli zarad kratkoročne koristi YU razbijat. Kralj Aleksander in Tito sta mela vsaj eno skupno točko. Oba sta govorila: “Čuvajte Jugoslaviju!”

 19. Janez Novak Pravi:

  Lahko bi dodali še vprašanje:

  koliko borcev za Slovenijo, ki so dejansko tvegali svoja življenja za domovino je bilo včeraj povabljenih na proslavo v Ljubljani?

  Še drugo vprašanje: koliko se je včeraj na proslavi kitilo takšnih, ki tam dejansko nimajo kaj iskati?

 20. Rafael Pravi:

  @Polde Pravi, vedno in res vedno so NAJBOLJŠI na vrhu, tako se pač svet vrti.
  Škoda jokat.

 21. Rafael Pravi:

  mustang, slabo sta čuvala – sta pač zgodovinska poraženca.

 22. Rafael Pravi:

  Čisto vse je v naših rokah, mi odločamo (Slovenci), če le hočemo, oziroma, če znamo. Slovenci so ponavadi v zgodovini vedno iskali in uspešno našli gospodarja, razen 1991.

 23. nyno Pravi:

  Po vseh vojnah se zgodi enako. Po nekaterih prej, po nekaterih kasneje. Najzaslužnejše borce se strpa na stranski tir, zasluge pobere potem nekdo drug in ima polna usta zmage. Nikoli ne bom nasedel vojnim hujskačem, čeprav za ceno lastnine!

 24. polonika polonika Pravi:

  Mustang, pa kdo je tebe zgodovino učil? A sploh veš, zakaj je YU razpadla? Ja pišuka no, a res noben nič ne ve. Razpadla je ravno zato, ker je Miloševič hotel VELIKO SRBIJO!!! Če je ne bi, bi bila še danes YU.

 25. mustang Pravi:

  Polonika, a zato se je večlina Srbov še 10 let nazaj za Jugoslovane opredeljeval? Slovenci smo mel zlo velik delež pri razbijanju. Začel smo proces, mel smo pa srečo, da nismo bli v srbski al pa hrvaški interesni sferi. Ka uni ka so bli, so ga najbl nasrkal. Ne bit naivna, a čez POP TV zgodovino spremlaš? Ozadja ne vidš?

 26. mustang Pravi:

  Rafael, maš prav. Poraženca, ja. Ampak čuvanje je blo pa nam prepuščeno. Na njuni (slabi) podlagi.

 27. Patriotska liga Pravi:

  Mogoče ni bila vojna ampak manjše bitke na mejah. JLA, je bila takrat po svoji moči 4. vojska v Evropi. Če bi JLA hotela in imela željo bi Slovenijo v enem tednu zravnali z zemljo. Slovenija je tako majhna da JLA letala niso mogla obračati na tako majhnem prostoru ker se so se že na meji z Avstrijo oglašali radarji, ko so preletavali LJ. Kapo dol Kučanu in ostalim, ki so po diplomatski poti rešili situacijo. Da je bilo pametnih politikov tudi drugje po jugi se ne bi tako končalo kot se je. Vsa čast borcem ki so se postavili na mejo ko je bilo treba. Eni so pa v Argentino popokal.

 28. Janez53 Pravi:

  Polonika, se ti ne zdi, da krepko sekaš mimo???O tem se ti je najbrž le sanjalo. Poleg tega-o kakšnih intelektualcih govoriš? Saj si menda mislila INTELEKTUALCE, ker ti namreč v dveh poskusih ni uspelo te besede pravilno spraviti skupaj?Večina teh je pravzaprav imela v vojski nekoliko privilegiran položaj. Sam sem služil vojaščino leta 1973 na Hrvaškem in vem iz lastnih izkušenj, da so bili Slovenci in Albanci malce šikanirani. Predvsem tisti, ki niso želeli stopiti v komunistično partijo. Tudi sam sem bil med temi, vendar sem se postavil po robu. Toda razen nekaj “požarstev” nisem čutil nekih resnih posledic. Posebno če si ženska (ali si poženščen moški?), nimaš s tega področja nobenih izkušenj, zato ne nakladaj! Da se razumemo:sem pristaš levice, vendar jih krepko kritiziram, kjerkoli imam možnost. To je moja pravica in dolžnost. Ne klobasam pa nekih izmišljotin, ker se mi ne zdi dostojno človeka.

 29. monty Pravi:

  Polonika, žalostno da si nasedla taki maloumni antisrbski propagandi, mene osebno taka črno-bela varianta razpada žali, ko se prikazuje v medijih, saj podcenjuje mojo inteligenco. Zato mogoče preden začneš pametovat o razlogih razpada Yu, se raj kej resnično pozanimi oziroma pouči o tem, kot pa da dopustiš, da ti tako bedarijo naložijo/mnenje krojijo enostransko motivirani zgodovinski lažnjivci. Mej mal spoštovanja do sebe, kr pol ga boš lohk mela tud do drugih in ne boš s tako lahkoto uporabljala takih velikih besed in označevala stripovsko preprosto tako kompleksnih dogodkov, kot je razpad Yu.

 30. Janez53 Pravi:

  Polde-13, v veliki meri se strinjam s tabo! To, kar smo dobili, je nekaj popolnoma drugega, kot je bilo obljubljeno! Pričakovali smo PRAVNO, SOCIALNO, POŠTENO državo, dobili pa državo, polno korupcije, privilegirancev, lakomnežev pri državnih jaslih, kvazimanagerjev, ki do onemoglosti ropajo državno lastnino. In dobili smo državo, ki počasi, a vztrajno tone v revščino, moralno in socialno bedo! In oblastniki-KATEREKOLI BARVE SO- gledajo vstran, se navzven hvalijo z navideznimi dosežki, preverjajo svoje prepolne bančne račune (doma in v tujini) in skrbijo, da se število njihovih virov zaslužka nenehno povečuje. Za rajo jim ni mar! KAKO DOLGO ŠE BOMO TO PRENAŠALI???

 31. Sveljub Sveljub Pravi:

  @Hrvoje
  Da si najprej razčistimo. Nekateri so prestopili, nekateri niso. Za nekatere je bil prestop enak samomoru. V JLA so bili poslani s strani Slovenije in za to isto Slovenijo, čez noč postali »okupatorji«. Na koncu se veliki večini »godi« enako, tako tistim, ki so imeli možnost prebegniti in so prebegnili, kot tistim, ki te možnosti ali hrabrosti niso imeli. Pozabljeni!
  Ps: pri nas v kasarni se je spremljala predvsem RTVSLO, preprosto zato, ker je bila najbolj »ažurna« ;)

  @Silvo
  na izbiro si imel junija 91, mogoče še marca 91. Septembra, novembra, decembra 90, pa definitvno NE!

  Po resnici povedano si nisem žele debate v smeri vzrokov razpada, kdo je bolj ali manj kriv. Želel sem opozoriti tudi na ta del zgodbe, predvsem z vidika slovenskega vojaka v JLA. Tudi slovenski fantje na “drugi strani” so bili ranjeni. Eden je celo padel Ob vseh proslavah, pisanih tekstih, dokumentarcih, menim, da si ta tema zasluži več pozornosti. Niso potrebni očitki. Da se zgodba vsaj predstavi!

 32. slo4ever Pravi:

  Po koncu vojne na Hrvaškem in BiH sem se ozrl nazaj in se zamislil. Kaj bi se lahko zgodilo, če bi v tistih slovenskih 8-ih dneh JLA oz. njeno vodstvo resnično želelo pokoriti slovensko policijo in TO. Po vsem doživetem in videnem ter veliki življnski šoli, ki sem jo dobil do leta 95 me je spreletel srh po telesu.

  Žalosti me, ko se tako negativno piše o takratni slovenski diplomaciji, vendar je potrebno priznati, da je bila ona tista, ki je prinesla umik JLA iz naše dežele. Žalosti me, ko vidim kako se na stranski tir daje zasluge slovenske policije in se v ospredje rine bolj ali manj zasluge TO. Kar naenkrat smo dobili ničkoliko veteranov, ki zahtevajo svoje pravice. Veteranov česa? Osemdnevnega pokanja, ki je bilo predvsem odvisno od komandnega kadra, ki ti je stal nasproti, za njim pa so stali dobesedno prestrašeni golobradi mladeniči, ki niso imeli pojma o pojmu kaj se godi in kaj sploh delajo tam. Nekateri izmed teh so bili celo “decembarci” in lahko si sami izračunate koliko so imeli znanja in veščine. Vsaj tisti, ki ste služili vojsko ali bili aktivno udeleženi v pravi vojni. Sam vem in zato mi nihče ni mogel prodati bučk o tem, da je šlo za neko veliko zmago. Še posebej ne, ko dobiš v svoje roke popolnoma izgubljene in psihično zlomljene fante, med njimi tudi Slovence.

 33. @Polde Pravi:

  ‘Mustang’…

  mislim, da si zadel bistvo veliko bolj natančno, kot vsi mi tukaj, ki smo prispevali kakršnikoli prispevek na znano temo!

  ..’In dolgoročno smo se ornk uštel, da smo šli zarad kratkoročne koristi YU razbijat.’…TO POVE NAMREČ VSE!

  Pa še nekaj bistvenega kar večina niti ne ve: Pri razpadu YU je bila v bistvenem njenem delu prisotna ameriška CIA. Saj mi ni treba verjeti je pa res.
  YU je bila namreč daleč preveč uspešna država, ki je imela pod okriljem večino svetovnih držav pod t.i. združenjem neuvrščenih. In kot taka je bila ZDA taka protiutež, da je lahko določeno stvar izglasovala kakor je želela. Bila je močnejša kot same ZDA. Tega pa Amerika ne mara!!
  Zato so se odločili in v največji tajnosti izdelali plan, da YU razstavijo v osnovne delce. In jo nato tudi so! Tako da bo jasno zakaj je nastal Milošević, in zakaj je nato sledil razpad YU….
  Veste, kmetje, ki so delali na polju in delavci, ki so varili znotraj podjetij in Janše, ki so se še piflali na faksu obramboslovje..itd. niso bili pri em nič udeleženi. Postali so le za tem, ko so jim vrgli vsakemu posebej v žep po nekaj sto tisoč zelencev..nato pa se je zgodilo…Roška cesta, upor in razpad..tako je to šlo! A o tem bo uradno znano šele čez 50 let ko bomo vsi sedanji že okostnjaki!

 34. dr. onyx Pravi:

  Jaz se samo sprašujem, če imamo že po nekaj dnevni vojni toliko veteranov in najrazličnejših zaslužnežev, kaj bi šele bilo, če bi vojna (bog ne daj) trajala leta in bila tako krvava, kot na ozemljih bivše Yugovine? Saj bi število veteranov šteli v milijonih.

  Sem se pa najbolj od vsega zapomnil izjavo preplašenega mladeniča, vojaka JLA, ki jo je dal za televizijo Yutel: “Oni kao hoće da se odcepe, a mi kao da jim ne damo.”

 35. mustang Pravi:

  Na en dober tekst sem naletu, ka zlo lepo opisuje srbsko mentaliteto in po svoje tut kolk smo bli res kul, ka smo bli skupi. Priporočam, dogaja se poleg Ljubljane!

  blog.b92.net/text/8176/,,Pa%20dobro%20sad,%20picka%20mu%20materina,%20sta%20je%20onda%20nase%3F,,/

 36. danč Pravi:

  Smo bli,ja,pa smo”ušli”,pa še danes mi je žal,bi blo boljše ostat v yu-bi bili verjetno bolj cenjeni.Glavno je da nas je dal g.Janša zasčitit-čez 2 meseca smo bili že na”orožnih vajah”na meji z Hrvaško.Bom napisal knjigo,upam,da se bo dobro prodajala.

 37. ??? Pravi:

  In zakaj torej menite, da je razpadla Yu in kje vidite vzroke, da je Slo želela biti samostojna?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !