Feb 04

Med prebiranjem spletnih novičarskih portalov, na Direktu slučajno naletim na intervju s Samirjem Handanovićem. Samir je slovenski reprezentančni vratar, brani tudi v prvi italijanski ligi in baje si ga za vratarja močno želijo tudi pri AC Milan. Da je AC Milan eden izmed “večjih” evropskih nogometnih klubov verjetno ni potrebno razlagat. Tudi italijanksa liga “ni od muh”, zaslužki pa tudi verjetno ne?

Zanimiv mi je tisti del intervjuja, kjer Handanović odgovarja novinarju, kako izgleda delovni dan nogometaša prve italijanske lige:

“Zbudim se med osmo in deveto uro, grem v središče mesta na zajtrk, preberem časopis in se vrnem domov. Okoli dvanajste ure se odpravim na kosilo in ob enih sem že doma na kavču, gledam športno oddajo Studio sport. Popoldne treniram slabi dve uri, nato pa zvečer malo brskam po spletu, po večerji grem na kakšno pijačo, nato pa domov.”

Res, da je za nekatere nogomet najpomembnejša postranska stvar na svetu. Okoli njega se vrti ogromno denarja in še več ljudi, ki bi na vsak način radi bili zraven. Posredno ali neposredno. Samo, da lahko rečejo, da so zraven, da nekoga poznajo, itd…V vsem tem prav neokusno prednačijo tudi “športni novinarji”.

Katere so prve misli, ki mi padejo na pamet ob besedi nogomet:

 • ogromni zaslužki,
 • urejene frizure, ki ostanejo takšne tudi po 90ih minutah igre po deževnem vremenu in blatnem terenu,
 • teatralno valjanje po terenu ob že najmanjšem prekršku, ob katerem pomisliš, da se ta nogometaš ne bo sposoben pobrati na lastne noge še vsaj pol leta po rehabilitaciji. A glej ga zlomka! Takoj, ko sodnik zapiska prekršek, taisti že skače.

Sicer spremljam nogomet, navijam za naše, še posebej takrat, ko se borijo kot levi. S prijatelji igramo celo “fantasy football”. Kar pa še ne pomeni, da jih bom, kljub njihovim velikim zaslužkom in veliki medijski podpori, cenil bolj kot pa kakšnega rekreativnega kolesarja ali tekača, ki v svoj hoby vloži neprimerno več truda in odrekanja. Kaj šele, da bi jih primerjal z nekaterimi ostalimi res vrhunskimi športniki, katerih športi niso tako medijsko podprti, z nič lažjo konkurenco, z neprimerljivo manjšimi zaslužki, z neprimerljivo večjim vložkom dela in koncu koncev tudi z boljšimi rezultati!

 • Share/Bookmark
 

7 odgovorov na “Trpljenje nogometaša!”

 1. morfej morfej Pravi:

  Koliko sem jaz seznanjen imajo nogometaši okoli 8 ur treninga, razdeljenega na dva ali tri dele. Določena pravila pred tekmo. Pit ga ne smejo kar po svoji volji, tako da mislim, da življenje profesionalnega nogometaša v konkretnem klubu ni tako enostavno. Res pa je, da so zato preprepošteno plačani.

 2. Sveljub Sveljub Pravi:

  Handanović trdi drugače. Verjetno nekateri res trenirajo več. Še vedno je pa razmerje vložka v delo in zaslužka “nesramno”, še posebej v primerjavi z ostalimi uspešnejšimi športniki.

  Pa še ta informacija “8 ur treninga” me zanima? A si misli to na dan ali na teden?

 3. morfej morfej Pravi:

  Mislil sem na dan. Mogoče se sliši čudno, ampak trening je njihovo delo in delavnik nič krajši od navadnega. Kot si že rekel, so zato nesramno bolj plačani. Imajo pa tudi malo višje kazni za zamujanje, Vprašanje pa je če bi bil zadovoljen z takšnim življenjem.

 4. Sveljub Sveljub Pravi:

  Skorajda ne verjamem, da kje trenirajo 8 ur na dan, vsaj ne v nogometu. Verjetno kje mogoče res obstajajo izjeme, ampak izjeme, te kazni za zamujanje in podbne, so verjetno bolj v stilu “Kozlovske sodbe v Višnji gori”, eheh…

 5. Ingawara Pravi:

  Zadnjič sem gledal izjavo enega (verjetno zelo znanega) hokejskega vratarja. Revež mora vsak dan trenirat in vsak vikend ima tekmo. Pravi, da komaj čaka da konča s kariero in da se mu ne da več vsak dan špage delat in da si bo našel kakšno službo kjer bo na lažji način zaslužil plačo. Na koncu so povedali da zasluži 6,5 miljona $ letno…

 6. Sveljub Sveljub Pravi:

  Ubožec, ob vsem delu niti ne more trošiti tega denarja. Verjetno mu celo ostaja ob koncu meseca…

 7. ada Pravi:

  asdasdasgsfhah

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !