Nov 14

Da ne bo pomote, za mene Bata ni nek poseben heroj realnega (predvsem poltičnega) življenja, mu pa nikakor ne moremo kratit pravic pravega »heroja« partizanskih filmov, ki jih je posnela jugoslovanska produkcija. V teh filmih je Bata skorajda sam premagal nemškega sovraga na teh prostorih. Odločil glavne bitke, onesposobil nešteto sovragov, skratka odločil vojno. Sicer fiktivno, v filmu, ali »ipak«…

Leta 90, meseca decembra se je zgodil referendum, kjer s(m)o državljani odločali in odločili o naši nadaljni usodi v bivši SFRJ. Na tem referendumu se je VEČ kot 90% Slovencev odločilo za samostojnost. Več kot 90% pomeni skoraj vsi Slovenci, torej tudi tisti zeleni, modri, plavi, beli, črni in na koncu tudi rdeči!!! Vsi ti so tudi stali naši Policiji in TO ob strani, če že niso bili vpleteni v akcije. Obstajale so izjeme, ampak IZJEME!

Od zaslug so izpadli Policija, »rdečkarji« (vsi ki se ne strinjajo z njim v sedanjosti) in še kdo…

Le kako mu je uspelo?

In na koncu izpade tako, da smo tudi mi imeli svojega »Batu«, ki je sam samcat porazil in razorožil kompletno”jugoarmado”. Procent zaslužnih se je maksimalno zmanjšal, tako da na koncu samo še naš »Bata« lahko odloča, kateri so bili pravi in kateri ne. To odločanje seveda nima nobene zveze z realnostjo, ampak predvsem z trenutno potrebo.

Kdor ni z njim, je rdečkar in je bil proti osamosvojitvi!

In javnost končno spregleda, ob vseh napakah in neuresničenih populističnih obljubah preko katerih se je povzpel na oblast, mu posredno nameni le 1/3 glasov, naš »Bata« pa v jok in na drevo!

A nas je torej večina neumnih, da sami ocenimo stanje v državi in kdo je kdo?

»Sam« je zmogel« vso »jugosoldatesko«, zdaj se izgovarja na neke domače nevarne sile, ki pošiljajo neke njemu nevšečne informacije v tujino?

Vid’, vid’, …JUNAKA?

»Bilo kuda PARANOJA svuda!!!«

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Janez Janša VS Bata Živojinović”

  1. Belan Pravi:

    Ali kdo ve in si upa pojasniti, če je bil JJ kdaj član Zveze komunistov Slovenije (ZKS) ali je bil le član Zveze socialistične mladine Slovenije (ZSMS), kjer je proti koncu osemdesetih kandidiral za predsednika in v tekmi s Školjčem izgubil? Če je bil vsaj eno od omenjenega, je tudi on sila kontinuitete, le da je potem (iz užaljenosti?) menjal dlako, čudi pa nikakor ne. Povzpetništvo na oblast in užaljenost zaradi neuspehov dominirata še danes …

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !